Izčrpana nafta(sodi):
6,880,385,600

Populacija sveta:
6,880,385,600

3D lenticular print    Projekt v pripravi/Project under development

O lentikularni (bikonveksni) sliki:

Autostereoskopska slika se je pojavila v 17. stoletju, po mnogih fazah nadaljnjega razvoja pa lahko rečemo, da je lentikularno (bikonveksno) sliko odkril Maurice Bonnet, okoli leta 1940. Zanimiv članek, o bikonveksni/lečasti zgodovini – "Lenticular History" boste našli na Lenstar.org.

Slika temelji na tehnologiji, pri kateri se uporablja lentikularna (bikonveksna) leča z nalogo, da loči podobe, ki jih zaznavata levo in desno oko. S tem se ustvarja globina slike, brez posebnih očal. Ta učinek se aktivira s premikanjem podob, ki jih gledamo iz različnih zornih kotov, saj je takšna leča pravzaprav niz leč.

Lentikularna (bikonveksna) slika je narejena iz vsaj dveh različnih slik, ki sta prepleteni v lentikularno (bikonveksno) podobo. Ta lentikularen postopek se uporablja za ustvarjanje različnih sličic animacije, ki sestavljajo celoto ali pa za prikaz niza slik, za katere se zdi, da se zlivajo ena v drugo. Tehnika lentikularnega prepletanja za ustvarjanje takšne slike je zdaj na voljo tudi v lentikularni programski opremi.

Sodobna lentikularna tehnologija:

Tiskarski stroji morajo biti sposobni tiskati na termoplastične materiale. Danes razvoj digitalnega tiska omogoča izdelavo lentikularnih slik s pomočjo novih, revolucionarnih metod. Če želite natisniti lentikularne slike, morajo biti tiskalniki sposobni ustvariti slike z zelo visoko natančnostjo.

NAČIN DELOVANJA?

Lentikularno (bikonveksno) sliko je mogoče opisati kot posebej pripravljeno - prepleteno - grafiko, ki v kombinaciji z lentikularnim (bikonveksnim) objektivom usvari videz gibanja. Videz gibanja opazovalec opazi, kadar opazuje grafiko pod različnimi koti opazovanja. Torej, da ustvarimo gibljivo sliko moramo uporabiti lenticular (bikonveksno) ploščo in najmanj dve grafiki, ki sta nameščeni ena nad drugo. Grafiki združimo z ustreznimi grafičnimi orodji, programi.

3D lenticular print 3D lenticular print 3D lenticular print

Rezultat

3D lenticular print

Atelje Gobec

Vse pravice pridržane 2010